Staro za novo – reciklaža električnih aparata i uređaja, akcija pod pokroviteljstvom Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja

698px-Samsung_Logo.svg

U preko trideset objekata Tehnomanije i Tehnomarketa od petka,15. jula, građani će moći da donesu svoje stare, dotrajale električne uređaje i aparate i tako ostvare pravo na popust pri kupovini novih aparata. U sklopu ove akcije kompanija Samsung odobravaće i dodatni popust za frižidere, veš mašine i rerne. U skladu sa svojim dugoročnim planovima Samsung je kompanija koja na globalnom nivou investira u ekologiju. Dodatni popust koji je Samsung ovom prilikom odobrio uticaće na to da što više naših građana počne da brine o očuvanju životne sredine.

Veliki problem koji smo svi imali sa isluženim i pokvarenim kućnim aparatima i uređajima koji su nam zauzimali prostor, a koje nismo hteli da bacimo jer nismo hteli da zagađujemo sredinu, biće trajno rešen. Svako ko donese bilo koji aparat, bilo kog proizvođača i u bilo kom stanju, dobiće popust za kupovinu potpuno novog aparata po sopstvenom izboru i dodatni popust za kupovinu Samsung proizvoda – jedini uslov je da aparati imaju sve delove.

Radnici Tehnomarketa i Tehnomanije će stare aparate i uređaje odneti na reciklažu u SET d.o.o., prvu fabriku u Srbiji koja ima postrojenje za reciklažu elektronske i električne opreme bazirano na zero-waste tehnologiji. To je tehnologija koja 100% električnog otpada reciklira u repromaterijal i polusirovine i to bez hemikalija, prašine ili otpadnih voda. Mogućnosti i potrebe za ovakvim akcijama za preradu otpada su velike i neophodne.
Evropska unija je proglasila elektronski i električni otpad (ee otpad-WEEE) za najopasniji od svih koji se pojavljuju, a procene su da ova vrsta otpada ima najveću tendenciju rasta, uvećavajući se čak tri puta brže od komunalnog otpada. U zemlji srednje razvijenosti, kao što je naša, procenjuje se da svaka osoba godišnje napravi oko 4 kilograma ee otpada.
„Tim pre je ova akcija za svaku pohvalu jer omogućava građanima da dobiju popust, a da istovremeno čuvaju prirodu Srbije“, izjavio je Bojan Đurić, državni sekretar u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Više detalja o akciji:

0800 / 25 00 00

http://www.zerowaste.rs

SETrade (Strategija ekološke trgovine) d.o.o.:

Strategija ekološke trgovine je prva fabrika u Srbiji koja ima EU tehnologiju za reciklažu elektronske i električne opreme. Formiranju i pokretanju pogona za reciklažu prethodilo je opsežno istraživanje Instituta „Mihailo Pupin“, dok je oprema za reciklažu, bazirana na zero-waste tehnologiji, nabavljena iz Nemačke i po svojim performansama odgovara svim evropskim standardima.

Tehnomarket – hipermarket tehničke robe:

Prvi Tehnomarket otvoren je 2002. godine – sa preko 15.000 razlicitih artikala na vise od 2.000 m2. Od tada do danas lanac hipermarketa se prosirio po celoj Srbiji i danas sa ukupno 19 radnji Tehnomarket je najveci lanac maloprodajnih objekata tehnicke robe u Srbiji.

Tehnomarket nudi bogat asortiman audio-video programa, bele tehnike,  IT, malih kucnih aparata , telekomunikacije,  gejminga . U svojoj ponudi Tehnomarket objedinjuje vodece brendove iz oblasti tehnike kao sto su Samsung, LG, Sony, Toshiba, Philips, Panasonic, AEG, Electrolux, Bosch, Whirlpool, Gorenje, Indesit, Asus, HP, Canon, Olympus, Nikon …

Tehnomarket prepoznaje potrebu za lepim i funkcionalnim elektricnim aparatima ali i dostupnim krajnjem kupcu. U Tehnomarketu izbor je lak,  prodavci savetima pomazu da se lako I bez napora  odlucite za ono sta vam treba a cilj je da se kupcu ponudi najpovoljniji odnos cene i kvaliteta proizvoda.  Svi proizvodi su pokriveni garancijom, dostava je na kucnu adresu, a moguci su i najraznovrsniji nacini placanja, sve za maximalnu udobnost i zadovoljstvo potrosaca.

TEHNOMARKET je  socijalno odgovorna kompanija koja je u potpunosti svesna znacaja eko reciklaze i potrebe da se sa nasih ulica, iz nase sredine skloni vrlo opasan materijal i po mogucnosti vrati u proces proizvodnje ili skladisti na ekoloski bezbedan nacin.

Pristupanjem akcije „STARO ZA NOVO“ Tehnomarket pokazuje sprtemnost da podrzi i ucestvuje u eko projektima i da da svoj doprinos ocuvanju zivotne sredine.

Možete postaviti svoj komentar, ili link ka vašem sajtu za ovaj proizvod.

Postavite svoj komentar